✓ Gratis levering binnen gemeente Westland

Bestellen mogelijk vanaf één fles

Zonder gedoe bij jou thuisbezorgd

Waarom wij

 

Beleef onze passie

Zoals beschreven op de home pagina, is wijn onze passie! Wij verkopen wijn met een verhaal, wijn met beleving en wijn waar je bij weg kunt dromen. Onze wijnen zijn ‘eerlijk en natuurlijk’ zoveel mogelijk biologisch of helemaal biologisch, karakteristiek voor de streek en het land. Kortom een wijn zoals een ‘echte’ wijn hoort te zijn!

Dat is onze passie!

Waarom wijn van de kleine wijnboer?

Wij zijn altijd op zoek naar de ‘kleine wijnboer’ waar de wijn nog gemaakt wordt zoals de ouders, grootouders of nog verder terug de wijnen maakten, maar nu dan wat geholpen door de moderne technieken.

Deze wijnboeren staan in voor hun product. Zijn heel bewust bezig met hun land, gebruiken geen pesticiden, laten meer gras tussen hun wijnstokken groeien, wat weer een betere bodemstructuur geeft. De wijnboer haalt tijdens de groei van de druif wat meer trossen weg zodat de druiven die blijven hangen meer extractie krijgt in smaak en dat ga je proeven in de wijn.

Oogst

Als de druiven rijp zijn om te worden geoogst, worden zij met de hand geplukt, zodat alleen de rijpe trossen geplukt worden. Komen de druiventrossen aan in de schuur, wordt er met de hand de blaadjes en steeltjes verwijderd. Daarna gaan zij pas naar de ‘pers’. Ook het persen van de wijn wordt gecontroleerd, dit gebeurd zeer zacht om eigenlijk alleen de druif te kneuzen in plaats van te persen. Dit geeft een mooiere geconcentreerde wijn met fijne fruittonen en véél meer beleving!

En dan wordt het een ‘eerlijke natuurlijke’ wijn. En die verkopen wij graag. Wij willen de mensen graag een wijn laten beleven, zoals de wijn behoort te zijn!

Vinoloog van de wijnacademie

In 1974 is ben ik beheerder van een slijterij geworden.
Hiervoor heb ik de opleiding gevolgd voor het slijtersvakdiploma. Om dit diploma te behalen heb ik buiten het gedistilleerd en bier mij ook moeten verdiepen in wijn. Ik vond en vind wijn zo interessant dat ik mij nog meer ben gaan verdiepen in wijn. Na een aantal jaren van veel proeven en steeds zoeken naar nieuwe wijnen, was het tijd om mij aan te melden voor de Vinologen opleiding. Ik wilde meer weten!

De Vinologen opleiding is één van de mooiste opleidingen die ik heb gedaan.
Heel veel wijnen proeven, je helemaal verdiepen in de landen, gebieden, grondsoorten, klimaten en de druiven. GEWELDIG! Na een opleiding van 2 jaar tot mijn grote spijt in 1 keer geslaagd. Deze opleiding had van mij best wel langer mogen duren.

Met al deze kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn opleiding en bijscholing (want je bent nooit uitgeleerd op het gebied van wijn). Heb ik voor mij zelf gezegd, ik wil deze kennis delen met de mensen die geïnteresseerd zijn in wijn. Zo is de wijncursus en de wijnworkshop ontstaan. Volg je de wijncursus dan wordt je min of meer klaar gestoomd om je wijnbrevet te halen bij het wijninstituut. Er zijn een aantal cursisten die dat hebben gedaan en hebben de cursus als een ware aanvulling ervaren.

 

Geniet en ervaar

Koken is passie hebben voor het bereiden van eten. Niet standaard aardappels, vlees en groente, maar meer! Ik wil elke dag een ‘feestje’ op mijn bord! Ik begon met koken op een klein speelgoed- fornuisje met vuurblokjes van spiritus. Toen was dit soort speelgoed nog van metaal en kon je dus daadwerkelijk ‘koken’. Aan je moeder een aardappel vragen en een beetje boter en je bakte je eigen mini frietjes, toen nog gewoon patat. Later begin je met pannenkoeken en zo breid je het steeds een stukje verder uit.

Hoe ben ik eigenlijk begonnen om te gaan koken voor de aanschuifdiners?

Eigenlijk was dat een vraag van een cursist die bij ons de wijncursus heeft gevolgd. Tijdens de wijncursus verzorgde ik wat kleine gerechtjes om de cursisten de ervaring met wijn en spijs te laten beleven. Dit werd zo enthousiast ontvangen door de cursisten, dat ik als verrassing op de laatste avond van de wijncursus een klein dinertje hebt gemaakt.

Wat een verrassing was dat, zowel voor de cursisten als voor mij! Want wat ik vergeten was ‘in mijn enthousiasme was’ … dat de cursisten thuis natuurlijk al gegeten hadden en eigenlijk ‘vol’ zaten. Maar doordat de gerechtjes die ik had gemaakt te verleidelijk waren om af te slaan, werd het dan toch een wijn/spijs avond.

De cursisten waren zo enthousiast over de combinatie wijn/spijs, dat ze deze ervaring ook graag met vrienden en /of familie wilden delen. Zo ontstond de vraag van… doen jullie dit ook voor groepen? Ja ..en wat antwoord je dan? Ik in mijn bescheidenheid had nee gezegd. Vond het ineens wel eng om voor ‘vreemde’ mensen te gaan koken en de twijfel slaat dan toe van… kan ik dat wel. Maar de vraag bleef zich herhalen toen ben ik uiteindelijk voorzichtig begonnen met koken voor groepjes van 10 personen.

Door het enthousiasme van de gasten die de verassende combinaties van de gerechten met de wijn beleefde en de uitleg van Ton, die vertelt waarom de wijn verandert in smaak en beleving als je deze bij het juiste gerecht drinkt. Ja, dit is zo’n geweldige ervaring, dat je besluit om maandelijks een diner te koken voor de mensen die dit willen ervaren en beleven!

Waarom heet het diner een ‘aanschuifdiner’ en ‘eten wat de pot schaft’?

Aanschuiven, betekent letterlijk aanschuiven aan de tafel. Wij hebben 2 tafels één grote tafel waar 12 mensen ‘aan kunnen schuiven’ en een tafel waar 6 mensen ‘aan kunnen schuiven’ in ons proeflokaal. Dus eigenlijk weet je nooit wie er naast je komt  zitten. Dit geeft wel een verrassend effect op de avond. Eerst is het even aftasten van wie ben jij? Maar even later op de avond kennen de mensen elkaar altijd wel ergens van.

Geweldig als je mee maakt hoe gezellig zo’n avond wordt!

En dan wil je natuurlijk ook nog weten waarom heet het ‘eten wat de pot schaft’?

Wij willen geen restaurant zijn waar je ala carte kunt eten. Dit zal bij ons niet lukken want dit kan de keuken niet aan. Ik vind het ook heel leuk om met de seizoenen te koken, bijvoorbeeld in het voorjaar de voorjaarsgroenten met bv. lamsvlees en in het najaar wordt er meestal met wild en paddenstoelen gekookt. Nooit zijn de gerechten het zelfde. Er wordt altijd vers gekookt en het liefst biologisch of zo biologisch mogelijk. Alle gerechten worden zelf bereid, ik gebruik niets uit een potje, pakje, of zakje. Geen kant en klare of halffabricaat producten. Ik kook puur! En dat proef je!